Top 4 random tény rólam

Sziasztok! Tudom,még nincs itt a vasárnap,de egyszerűen nem bírtam ki,hogy ne írjak egy újabb bejegyzést. Ezen írásom merőben más lesz,mint a többi. A címéből már rájöhettetek,hogy 5 olyan dologról fogok nektek beszélni,amelyről lehet,hogy nem tudtok semmit,de a kitartóbb olvasóim talán már sejthettek belőle 1-2 pontot. És miért is gondolam úgy,hogy erről fogok most beszélni? Az alábbi felsorolás között lesz jónéhány,ami lényeges a blog és a történetem szempontjából. Egyrészt,másrészt több félreértésről is értesültem a weboldalam kapcsán,és ezeket a tévhiteket szeretném tisztázni.

1. Túlsúlyos vagyok...
...illetve voltam 1 hete,mert mostmár eljutottam az egészséges tartomány felső értékébe. Sok olyan üzenetet kaptam,hogy annak ellenére,hogy az egészséges módon való lassabb fogyást részesítem előnyben, nem-e vagyok anorexiás, vagy netán orthorexiás. Míg előbbiben biztos vagyok,hogy abszolút nem,abban már korántsem,hogy teljesen jó a testképem. Mert hol kövérebbnek,hogy vékonyabbnak látom magam. Ettől függetlenül tisztában vagyok,mennyit kell lefogynom,és egy bizonyos pont alá nem akarok lemenni. Azt viszont már nem tudom elmondani,hogy teljesen kigyógyultam az orthorexiából,de ezt vasárnap fogom részletesebben elmesélni,addig sajnos várnotok kell a részletekkel.

2. Tanulmányom
Tisztázzunk valamit: nem járok versenyekre,nem én vagyok a legokosabb tanuló,és nem is szokásom dicsekedni a tanulmányi eredményeimmel. Számos olvasóm kérdezte,hogy milyen diák vagyok,és akkor le is rántom a leplet, nyolcadikos létemre kitűnő,bár biológiából síkhülye:D és ebből kifolyólag, válaszolva a többi kérdésre ezzel kapcsolatban,abszolút humán tantárgyak iránt érdeklődöm. Bár a szemfülesebbek észre is vehetik az írásomon,hogy nem egy reálos rakta össze ezen mondatokat(elnézést kérek a természet tudományosoktól, ez csak egy ártatlan általánosítás volt xD)

3. Étrend
Ha tudnátok,mennyire sokan kérdezgetik, ,,na,és te mennyit eszel? Mikor? Ja,és mit? Na,akkor lerántom a leplet: egy konkrét étrendem van,amit igen,én állítottam össze. Nem arról van szó,hogy szakembernek képzelem magam,csupán úgy gondolom,eleget töltöttem a téma utánaolvasásával ahhoz,hogy tapasztalatok alapján és a testemet kiismerve összeírjak magamnak valami ,,trutkó kúrát". És megmondom,amiről azt hittem,hogy kezdetben menni fog, és menet közben kiderült,hogy egy nagy #error, nem is erőltettem. 2 hét alatt nem sikerült megszeretni valaminek az ízét? Semmi baj,akkor majd kevesebbet eszek belőle,és csak a kedvencekkel összepárosítva. Nincs rá idő? Nem probléma,majd egy kicsit átrendezem az időmet. Az első 1-1.5 hétben eléggé rugalmasan vettem ezeket a dolgokat,és nemcsak az étkezés terén, de a 2-3. héttől már felvettem egy ritmust,amit azóta 1-2 változtatással is végzek. Visszatérve a témához,sokan kértétek,hogy írjam le,és mivel én is hiánynak éreztem,tessék lássék:

Reggeli: 1 magvas zsemle/kifli, 2 db tojás rántotta formájában( ha tehetitek,főtt tojást egyetek: finomabb,és pár kalóriát megspórolhattok a zsír miatt,de nem laktat annyira,és nekem ez nem vált be időhiány miatt) és 10 g szénhidrátnak megfelelő zöldséggel(kb. 200-250 g)
Tízórai: 125 g zsírszegény túró, 125 g joghurt(én 3%-osat használok,próbálkoztam a 1.5%-ossal,de nemcsak borzalmas az íze és a szaga,de a minősége is silány) és 10 g szénhidrátnyi gyümölccsel(csak ananásszal ne,gyerekek...)
Ebéd: 125 g sovány szárnyas/hal(bármilyen zsírszegény(ebb) hús mehet,bátran egyetek disznót vagy marhát is akár,csak én azokat nem szeretem) 10 g szénhidrátnyi zöldséggel,és a gusztus kedvéért 1 marok salátával
Uzsonna: 75 g zsírszegény túró, 40 g zabpehely, 10 g szénhidrátnyi gyümölcs
Edzés:30 perc (heti háromszor erősítő, heti négyszer zsírégető)
Vacsora: ami ebédre volt
Ez kb. 1350-1400 kcal, 120-135 g fehérje(hús fajtájától függ), 40-45 g zsír, és 120 g szénhidrát. Mégegyszer elmondom, nem vagyok szakember,annyit viszont tudok,hogy ez az étrend lehet,hogy nálam bevállt, nem biztos,hogy másnak is. Függ kortól,magasságtól,súlytól, fizikai aktivitástól, típustól(szénhidrát,zsír,vagy fehérje. Én nekem az átlagnál több fehérje kell,és a szénhidráttól jobban hízok,zsírtól pedig alig), táplálkozási múlttól, anyagi körülményektől, anyagcserétől,és még számtalan dologtól,mint pld az ízlelőbimbóktól(; természetesen nem rögtön vágtam bele,eleinte napi 20 g magvat is fogyasztottam(+120-130 kcal és 10 g zsír) és némigabonaköretet(+150 kcal, és 20 g szénhidrát) és akkor a kedves,imént kicsit megsértett reálos olvasóim már ki is számolhatták,hogy bizony 1600 kcal körül, 50 g zsírral és 150 g szénhidráttal indultam neki a kalandnak. Azonban hamar kiderült,hogy a lassú anyagcserém és a kevés izmomnak hála a fogyás ezzel az egészséges értékkel alig,míg szélsőhatárral beindul. Ez érdekes,mert általában a többségnél fordítva van ez. Nos,arra kérnélek titeket, semmiképp se vegyétek készpénznek ezt az étrendet. Csupán iránymutatónak. Azt viszont javaslom,hogy a recepteket próbáljátok ki,sőt,gondoljátok tovább,mert elképesztően finomak,tele vannak vitaminokkal és rostokkal.

4. Étkezési napló
Az előző ponthoz szorosan kapcsolódik a következő témánk. Sokszor írtam már az oldalon,hogy vezetek egy naplót is, amibe leírom,miket ettem. Jogos a kérdés: ha étrended van,minden nap ugyanannyit viszek be a szervezetembe,miért írom össze? Talán egyszer már említettem,de szeretném,ha ezt megjegyeznétek. Csupán pszichés okai vannak. Nem,nem azért,mert betegesen csakazértis kiszámolom,hanem motiváció. Eddig mindig azon buktam meg,hogy nem láttam az eredményt,és most,hogy nemcsak szemmel érzékelhető,de kézzel is tapintható a látvány,egyre jobban előrevisz. Tehát nyugi,ebből se kell csinálni cirkuszt,de filmet se(;

Sajnos mára csak ennyivel szolgálhattam. Ha szeretnétek még ehhez hasonló bejegyzéseket, nyugodtan írjátok le kommentbe,vagy akár emailt is küldhettek az adietaslany@gmail.com címre. Várom a javaslatokat!(:

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Dolgok, amiket egészen biztosan meg fogsz érteni,ha neked is csapott a vállad

Hogy jól vagyok-e? Mondhatni...

Egy kis update