Dolgok, amiket egészen biztosan meg fogsz érteni,ha neked is csapott a vállad

Nem tudom,hogy vagytok vele,de én utálom az olyan cikkeket, amelyek címében fel van tűntetve a biztosan szó. Te is biztos szeretni fogod ezt a sütit, Te is biztos el fogsz ájulni xy ruhájától, stb. Na,nekem csak ne ígérgessen előre ilyeneket senki, mert van külön véleményem. Ami vagy valóban egyezik a kedves cikkíróval, vagy merőben más, és gondolom ti is sejtitek, hogy több esetben inkább az utóbbi érvényesül. De hagyjuk a siket dumát, sírjunk együtt sorstársaim,mert a csapott váll nem egy leányálom, sőt...aki pedig kívülálló, adjon hálát, és nevessen egy jót!

1. Alvásproblémák
Na, már itt,az első pontnál le kell szögeznem, nem minden dologgal lehet azonosulni. Mert alvásproblémákkal küzködhet egy normális vállú ember is, valamint nem minden csapott vállú nem tud aludni rendesen. Nálam más szempontok miatt is befigyel az alvászavar, de nagy szerepe van a csapott vállamnak is. Egészen egyszerű magyarázata van. Fáj. Mivel kicsi a vállam, görnyedve tudok elaludni, amivel mégjobban szétlapítom, befele fordulnak. Egész különös érzés, leírhatatlan és megmagyarázhatatlan, így ha valaki tényleg nem él át ilyen gondokat, valószínűleg nevet vagy grimaszol. Tehát a lényeg, hogy fáj, ha kihúzom magam, és úgy alszok,mint egy normális ember, így összegörnyedek akarva akaratlanul, éa tovább fáj. Aztán kihat a lapockákra, a hátra, netán a nyakra is. Így szoktam kínlódni átlagosan fél-háromnegyed órát(rekordom másfél óra, igen büszke lehetek rá)

2. Ülés/állás
Sajnos emellett se mehetünk el,mert valljuk be, a fájdalmak rontják az életszínvonalt. Nekem ülésnél szokott kíméletlenül fájni a vállam, de leginkább a lapockám, ezért sokszor nyújtózkodnom kell, amit a körülöttem levő emberek nem néznek valami jó szemmel. Nekem állás során sose fáj,sőt,olyankor kicsit jobb, de másnál pedig lehet,hogy pont akkor alakul ki a fájdalom érzet.

3. Hanyattfekvés
Megvan az az életkép,amikor egy csajos filmben a lány hanyattfekve az ágyán netezik,és közben dumcsizik a telefonon? Persze vonalason? Ha igen, akkor valószínűleg neked is először a fájdalom jut eszedbe sorstársam! Én régen szerettem ezt a pózt, persze mát akkor is 5 perc után fájt az egész vállam és a hátam. Már jó régóta hanyagolom, legalábbis a használatát minimálisra csökkentettem. Javaslom, ti se csináljátok,mert nagy kárt tudtok magatokban tenni.

4. Ruhavásárlás
Eljött a kedvenc részem! Zsepiket elő! A férfiaknak könnyebb dolga lehet, igaz,kicsit slamposabb a póló rajtuk, de legalább van mit felvenni! De a lányok helyzete szépen szólva...katasztrófa!!! Régen nagy divat volt a válltömés, azzal könnyebb lenne azonosulni, de a mai ruhák vagy spagettipántosak, vagy vállmutogatóak. Hát kezdjük előbbivel. Ha netán rászánja magát az ember, hogy felvegyen egy ilyen ruhát,mert miért is ne, olyan szorosra kell állítani azt a hülye pántot,hogy majd elszorítja az ember bőrét, ráadásul még a kezét se tudja kibújtatni belőle. Arról nem is beszélve, hogy marha hülyén fog kinézni. Az utóbbival pedig egyszerűen ne is próbálkozzunk, ha egy varrónő tud is rajta segíteni, a végeredmény nevetséges lesz. A nyári ruhákat és az ujj nélküli ruhákat se nekünk találták ki,rajtam utóbbi még soha nem is volt rajtam!!! Viszont a legborzalmasabb a melltartó kérdés. A legjobb,ha pánt nélkülit hordassz, de az ugye nem tartja meg a mellet,így érdemes vagy olyat, ami nyúlik, és nem állítgatható(nekem legalábbis bevált), vagy szilikonpántosat, az odatapad. Sokan a sportmelltartót ajánlják,de nekem az nem tartott semmit, rengeteget kellett volna rajta varrni, stb... Mi a megoldás a ruhákra? Minnél jobban eltakarni a felső kart, amit lehet negyedes, vagy feles ujjú pólóval, és részesítsd előnyben azokat, amelyeknek nincs megvarrva a válluk, vagy csak éppenhogy(hát igen, ezek borzalmas fazonok, de viselni kell). Ezért szeretem a telet,mert a pulcsikban, kabátokban nem nézek ki annyira hülyén, el tudom takarni ezt a brutális szépséghibát

5. Sport
Bárcsak mondhatnám azt,hogy tökéletes vállad lehet,ha elkezdessz rá gyúrni, vagy szimplán sportolni,de ki kell hogy ábrándítsalak: nem): talán lehet a helyzeten javítani egy aprót, de nem érdemes próbálkozni. Nem,egyáltalán nem a demotiválás a célom, inkább tapasztalatról beszélek. Noha én is olvastam a neten,hogy soha nem lehet normális vállam, de kerekíteni izomfelszedéssel tudok. Na már most...hetente többször végeztem váll gyakorlatokat, expanderrel meg mini súlyzóval, és mi lett az eredmény? Na mi? A felkarra csúszott vállizmom nagyobb lett, de baromira csúnya látvány. Nem, nem gyúrtam magam álattá, és nem is annyira nagy izom az ottan, csak mégis...esztétikus lenne normális vállhoz,de emígy idétlen, gusztustalan, és mégúgyse tudok felvenni egyes ruhadarabokat(: úgyhogy nagyon gondoljátok meg, én abba is hagytam, de azóta se akar eltűnni a piszok(pedig mindenhonnan eltűnt az izmom, aki olvassa a blogomat, az tudja). Mert nem a vállizom hiányával(bár valakinél azzal)van a probléma, hanem a vállcsont hiányával(bocs, ha hülyeségeket zagyválok össze, nem vagyok bioszos, én csak a tapasztalataimat írom le)

6. Táska
Azt hiszem, a táskákat se nekünk találták ki. Az én vállam speciál 2 percet se bír ki. Ha könyebb táskáról van szó,akkor lecsúsztatom a felkaromra, ha pedig nehezebb, akkor a nyakamig feltolom. De inkább kézbe vagy biciklikosárban viszek mindent(mi lesz velem jövőre a koleszban, megdöglik a vállam). A válltáskákat én nem is ismerem, de ha összefutok eggyel, 100%, hogy a nyakamon átbújtatom.

7. Ne hogy hízzál!
Míg a homokóra alkatúak úgy híznak,ahogy akarnak, nekünk ez inkább nagyon,de nagyon nem ajánlott. Ugyanis mégcsúnyább látványt fog kelteni a testünk, mint egy nagy placc háj,aminek semmi tartása(hidd el,ez is tapasztalat...de még mekkora!!!)  Arról nem is beszélve,hogy így még lehetetlenebb lesz a ruhavásárlás(nekem 4 pólóm van, persze mindegyik nagy vállba és szűk hasba, de legalább kényelmes)

8. Önbizalom hiány
Kisebbség érzetet kelthet a nőkben a fenék vagy a mell lapossága, a férfiaknál pedig...khm...ezt a mondatot nem fejezem be,mert nő(inkább lány)vagyok. Nade!!! Okozhat e ilyen érzetet a kicsi váll? Hát hogyne hölgyeim és uraim! Akárhányszor csinosan kell öltözni,mindig szégyellem magam, és irígykedem a többiekte, amiért ők bármit felvehetnek,legyenek véznák, normál súlyúak, vagy elhízottak. És miért? Van válluk, normális testalkatuk van. Én meg gubbasztok a kicsi vállammal, a nagy placcnyi hájaimmal. (Zárójelben megjegyzem azoknak,akik nem ismernek: voltam már vézna is, akkor se tudtam ruhákat találni a vállam miatt,így mindegy, hogy lefogyok e vagy sem,nem változtat semmit se).

Megjegyzések

  1. Szia! A csapott vállat lehet edzéssel javítani,csak nagyon izolaltan kell edzeni. Kulon edzéskell az oldalsó vallizomra, a nyakra!, a hátso vallizomra, a felső mellizomra, és a hatizomra,csuklyàra. Lenyegeben az összes edzésednek a csapott váll javitasara kell iranyulnia. Ne halgass az edzokre, nem tudjak mmilyen csapott vallal edzeni! Neked kell kitalalnod hogy melyik gyakorlatok mukodnek a valladra, mertmnem olyan szabásúsmint a többi szerencsés emberé. A legfontosabblegfo izolald es kkemenyen edzz a felsorolt izmokra. A szabadsulyt felejtsd el, csapott vallal nem jo. Csak gèpeket hasznalj, mellgep, vallgep. Máshogy csapott vállal nem tudod elèrnieès megfelelően stimulálni aaváll körüli izmaidat. Figyelj arra hogy neked a fekvenyomâs nem mellre megy hanem vâllra, a hâtas lehúzo gyakorlatok pedig bicepszre, a nyak mögötti ès vállból nyomások pedig nem dolgoztatjàk meg eléggé a deltàidat. Ezt mindnkèppen el kell kerülni.
    Ami nekem úgy ahogy rendbehozta a dolgokat ( persze mèg mindig kegyetlen szar,de jobb mint volt): szabàlyos oldalemelések milliószàm, vàllvonogatàs rúddal elöl és hàtul, vàllvonogatàs kézisúlyzóval, fekvenyomàs mellgépen, nyakedzés, hàtsó deltàra edzés orrvérzésig.
    Van heti 2 szer 45 perc vàlledzèsem, 1 melledzésem,1 hàtedzésem ès csuklyàra minden edzésemen csinàlok gyakorlatokat.
    A vàll környéki területek igy izmosak de a forma mèg mindig csapottas sajna

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy kis update

Ezért NE legyél anorexiás!!!