Annyi,de annyi minden történt!!!

Nos,itt a vasárnap este,és mivel mással is tölthetném a szabadidőm,mint blogolással. Rám is fér,hiszen le vagyok nektek maradva 4 nappal,és rengeteg minden történt. Úgyhogy nem is szaporítom a szót,vágjunk bele a krumpli mentes, biokolbászos, kókuszzsírral készült lecsóba!

Csütörtök
Reggel kicsit szétszórt voltam,mert nem ágyaztam fel, és a fogmosás is elmaradt. Őszinte leszek,nem igazán hatott meg. Úgy vagyok ezzel az ápolási témával,hogy nem fogom magam sürgetni, akkor és azt csinálok meg,amikor és amihez kedvem van. Na,a hét vége felé derült még csak ki,hogy ennek inkább csak hátrányai vannak,de ezt később fogom kifejteni nektek. A lényeg,hogy hiába kezdődött motiválatlanul a reggelem, a napom csodálatos volt. Szinte kicsattantam az örömtől,ennek tetejébe pedig csak 6 órám volt,és (szinte) mindegyik olyan,amit szeretek is. Ja,csak éppen a tegnapi balettóra olykor-olykor rányomta a bélyegét a hangulatmra,ugyanis hatalmas láb-és fenékizomlázam volt. Ezt is inkább úgy fogtam fel,hogy hihi,mégis maradt még egy ki izmom,nincs minden veszve:D Délután elhatároztam,hogy felágyazok, de nem sikerült,mert a zene megint magával ragadott. Este meg mit kellett sportolnom? Na mit? Természetesen láb és fenék erősítést. A mostani énem fura arckifejezéssel emlékezik vissza erre. Fogalmam sincs,mi a fészkes fene járhatott az eszemben,minden esetre csak az edzés végén éreztem,hogy hinnye,ezt nem kellett vóna. Simán lesérülhettem volna,de szerencsére nem így lett. Vacsora után elhasználtam az utolsó arcpakolásomat is,majd rávettem magam,hogy fejezzem be az étkezési naplót. Eddig mindig ott buktam el,hogy az aznapit nem írtam le,arra hivatkozva,hogy majd holnap megcsinálom. Csütörtökön viszont sikerült ezen továbblépnem. Lefekvés előtt a meditáció elmaradt, helyette sorozatot néztem. Szerintem ez nem olyan nagy baj,hiszen az is kikapcsolt, ám nehezen tudtam elaludni.


Péntek
Nos, a 4 nap közül messze ez volt a legmozgalmasabb. A reggeli rutin kipipálva, sőt,maradt még 45 percem zenehallgatásra is, ennek ellenére majdnem elkéstem. És miért? Noha szerepet játszott az a tény is,hogy ilyenkor 15 perccel hamarabb kezdődik az órám ,,technikai okok miatt", de a főludas mégis az volt,hogy indulás előtt valamilyen szokatlan és paranormális okokból megnéztem magam a tükörben, és olyannyira nem tetszett a látvány,hogy 10 percig kutattam a nem létező tökéletes pulcsi után. Oké,meg volt ez a szokatlan, már-már ijesztő rituálé is, majd késő délután kiosztották a bizonyítványokat. Nem fogok vele dicsekedni,mert szerintem nincs rá okom,de kitűnő lettem 2 dícsérettel: matekból és földrajzból kaptam meg. Míg utóbbit nem tudom mire vinni humánosként, előbbinek talán még hasznát vehetem. És nem szeretek ilyet mondani,mert aki a kicsit nem becsüli,a nagyot nem érdemli,de humán tantárgyakból összesen csak 1 négyesem volt,mégse kaptam d-t. Ezen kicsit elszontyolodtam, de igazából nem is gondoltam,hogy kapok,csakúgy random megéreztem. Ezen továbblépve,délután felraktam a hajpakolást,de úgy látszik,most,hogy nem választottam 2 rétegbe a hajam,nem is sikerült olyan jól. Az alja és a vége kicsit száraz maradt,míg a felső réteg néhol rasztaszerű tincsekbe állt,mintha 2 hete nem mostam volna hajat. De a legjobb gyerekek az volt,hogy mosom a hajam, közbe 100-as hangerőn üvölt a zene,és valaki csenget. Egy kicsit lefagytam,mert azt hittem,anya az, néha szokott ilyet csinálni,de a sokáig tartó csendből gyorsan megállapítottam,hogy ez biza nem ő. Aztán 3 perc múlva újra megszólalt a csengő. Na,akkor már elegem lett,de folytattam a hajmosást tovább. Éppen a hajamból öblítettem ki a tojást,mikor anyám felhív telefonon: hozta a rokon a pulykamellet,engedjem be. Értitek,ott álltam meztelenül,csupa vizesen, és akkor 1 perc alatt öltözzek fel,meg pakoljak el a pultról. Na,gyorsan feltűztem a hajam, elmosogattam,felvettem egy fürdő köpenyt, és gyorsan kinyitottam a kaput. Azt hittem,ennyivel el van intézve a dolog,de kb, 10szer kellett visszafordulnom,mert egy csomó belsőség kiesett,és természetesen nekem kellett megfognom őket. Ezután a kaland után az egész délutánt a zenehallgatásnak szenteltem. Ezúttal úgy hullahoppoztam fél órát,hogy tévét néztem közben,és jobban is esett,mintha valamilyen gyakorlatot csináltam volna. És emellé sikerült két új tulajdonságot is lejegyzetelnem a füzetbe: udvarias és segítőkész. Fogalmam sincs,honnan jött ez az egész,még az is leheg,hogy megint átcsaptam ,,terepmintás cipő üzemmódba", de úgy gondolom,ha leírom ezeket is,méginkább törekedni fogok ezen kincsek épségben tartására, vagy esetleg kiásására,de a lelőhelyet azt már egészen biztosan megtaláltam. A relaxáció és a bőrápolás ezúttal elmaradt,és ezeknek kezd is meglátszódni a hatása.


Szombat
Ez a nap egy nagyon apró gikszerrel kezdődött: elfogyott a normális kenyér. Vagyis igazából olyat még a mi spájzunk nem igazán látott. A szüleim állandóan beújítanak valami hülyeséggel: olivás kenyér(elég zsíros), szezámmagos cipó(látszik,és az ízén is érződik,hogy fehér liszt dominál benne), extrabarna teljes kiörlésű vekni(ez lenne a legjobb,de az aromája borzalmas,amit az egészségtelen színezőmalátának köszönhető), korpás brugó(milyen jól hangzik ugye? Rá van írva,hogy 5% korpa, a többi fehér liszt, stabilizátor, meg fenetudjamilyen víz) és az elmaradhatatlan óvodai fehér kenyér,amit kicsi korom óta gyűlölök. Ezen kombinációkon kívül nem sok féle fordult már meg a házunkban. Volt időszak,amikor multi kenyeret vettem,nem tagadom,mai napig hiányzik az illata és íze,de rengeteg benne a tartósítószer és egyéb szarságok. Már pedig amióta kiűztem a mestreséges anyagokat, egy csomó ,,élelmiszert" utáltam meg,amikért előtte ölni tudtam volna. Gyorsfagyasztott dolgok nagy része(sajttal töltött pulykamell, krokett,stb.) sajtok többsége(kivéve light mozzarella és feta, ezek foreverök,bár most a fogyás miatt mellőzöm), néhány keksz, virsli, csirkemell sonka, bolti kolbászok, vaj/margarin,és a lista végtelen. Visszatérve a reggelihez, a választék a következő volt: tipikus, fehér kenyér, penészedő zabkenyér, meg magvas buci,szintén a rosszabbik fajtából. Hát,szerintem egyértelmű,hogy az utóbbit választottam. Nem volt olyan borzalmas,sokkal rosszabbra számítottam, de legközelebb kihagynám. Aztán ott volt az egész napos eső,nekem pedig mihamarabb boltba kellett volna mennem. Jó lett volna olyan szép napsütésben biciklizni,mint ami tegnap volt,de ez elmaradt. Így is nagyon hálás lehetek,hogy apa elvitt autóval,és vehettem 3 igaz teljes kiörlésű zsemlécskét, ami a kedvencem:D a délutánom egyébként zenehallgatással és tanulással telt. Este aztán kipróbáltam,mi lenne,ha most youtube zenékre tornáznék,és nagyon bejött. Eddig mindig a tévés zenecsatorna ment háttérzeneként, és közben a klippeket néztem,hátha úgy gyorsabban eltelik az idő. Ennek hiányában át tudtam magam adni,és valóban felszabadulásnak éltem meg. A legjobban a hétfői jógát várom,meditációs zenét fogok alár rakni(:


Vasárnap
Mivel tegnap se sikerült az alvás előtti lazítás, nagyon nehezen szunyáltam. Hiába hallgattam előtte a kedvenc zenéimet, hajnali 3kor és 5kor felkeltem 10-10 percekre. Végül negyed hétkor pattantam ki,és hiába reggeliztem nagyon finomat, az utána bekövetkező sorozatnézés se lendített fel. Majdnem visszaaludtam. Aztán dél fele akadt egy pici akadály,amiből majdnem úgy jöttem ki,mintha orthorexiás lennék ismét. Mert mama küldött madártejet, amit régen két pofára faltam,a kedvencem volt. Nagyon régen ettem, ezért már nem rajongok érte. Apa szerencsére említette mamának,hogy nem valószínű,hogy megkóstolom, és ez a tény kicsit megnyugtat,ugyankkor nem szeretném,ha aggódna értem. Pedig abszolút nem éheztetem magam, élvezem az egészet(: aztán,amikor már azt hittem,hogy vége a kínos beszélgetéseknek,kiderült,hogy Vitalis zabkását is vett nekem,mégpedig hatot!!! Oké,egyértelmű,hogy a clean eatingnek nem felel meg,de egy egyszerű fogyókúrába se,mert cukortól kezdve a zsíros(valóban ezzel a jelzővel van ellátva) tejporon át a színezékekig minden van benne, az aromákról nem beszélve. Egy adag 200 kcal, ami valóban nem sok,de fehérje minimális,zsír és szénhidráttattalma viszont magas. Sokak most biztosan kételkedve néznek rám,nem vagyok-e beteges, de én úgy gondolom(és sok más ember szerint is) nem fér bele egy súlyvesztő diétába,akármennyire is szeretem(mert nyaraláson, BEDesként vagy kettőt felfaltam egymás után) de ha eljön a csalónap,a túrós zabkása helyett szinte biztos,hogy elő fogom venni,nem kell félteni:D Erre a legjobb ok,hogy ma főzési kedvem támadt,és a szokásos saláta helyett cukkini-spagettit készítettem paradicsomszósszal, és a bazsalikom se hiányozhatott belőle:D régi nagy kedvencem, és nagyon jól esett. Délután is folytatódott a jó hangulat, életemben először elmosogattam,rendet raktam és felporszívóztam magamtól!!! Annyira jó érzés töltött el. Este kipróbáltam egy új pakolást,remélem, rendbe rakja ah arcom,mert most magyon pattanásos lett. És most megyek meditálni,mert mostmár nagyon hiányzik,és pont van rá időm. A kövezkező három napom is mozgalmas lesz,úgyhogy lesz mit olvasnotok. És azon leszek,hogy egyre több jó dolgot,hogy motiválni tudjalak titeket!(:

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Dolgok, amiket egészen biztosan meg fogsz érteni,ha neked is csapott a vállad

Hogy jól vagyok-e? Mondhatni...

Egy kis update