Új év, új én, új esély

Szisztok! Ígértem,hogy hamarosan jelentkezem, és ezalatt azt értettem, hogy még aznap-szilveszteri unatkozást figyelembe véve- írok még 1-2 bejegyzést,hogy könnyebben átláthassátok ezt az írást. Jelentem alássan, nem sikerült, ugyanis bealudtam. A mai napomat az unalomnak és a tanulásnak szenteltem volna, de csak volna, mert ellátogattunk 2 rokonhoz is, a maradék időmben meg tanultam, zenét hallgattam, és filmet néztem. De ezt a bejegyzést minden áron megakartam még ma írni,mert friss az élmény. Úgyhogy fogadjátok szeretettel!(:
(Aki azt hitte,hogy ez egy proanás oldal, azt sajnálni tudom)
De még mielőtt bele is vágnék, szeretnék nektek valamit mondani. Amikor az anorexiámról írtam, említettem,hogy eddig azt hittem, örökre kigyógyultam belőle, de az elmúlt hónapokban a gondolatok visszatértek, és voltak apró éheztetéseim is. De a szilveszter esti események teljesen megváltoztatták a hozzáállásomat. Mamám persze ismét mindenfélével kínálgatott, és befaltam fél tábla étcsokit, 3 tükörtojás egy nagy adag kenyérrel, utána pedig rengeteg ostyát ettem. Hajnali fél egykor arra ébredtem, hogy szomjas vagyok, úgyhogy kimentem inni. Fél pohár víz fért belém, a hasam majd kipukkadt, hányingerem volt, és hevesen dobogott a szívem. És hogy őszinte legyek, nem ez az első alkalom. De nagyon megijedtem, és akkor este visszatért az élni akarásom, a motivációm, a lelkesedésem az egészséges életmód iránt. És akkor ezután a pici kitérő után térjünk is rá a mai témára: az új évi fogadalmaimra. Hogy őszinte legyek, még sose követtem ezt a hagyományt, úgyhogy most jócskán van mit bepótolnom(;

1. Lefogyni egészségesen
Már másfél éve próbálkozok, igaz, ebből egy év volt betegség:/ és akárhányszor belekezdtem, a vége egy újabb étkezési zavar és plusz kilók lettek. Ennek hatásaképp mostmár 12 kg plusz van rajtam, és az átlagnál kevesebb izom. Arról nem beszélve,hogy sokkal többnek nézek ki,mint amennyi valójában vagyok(nem korban, hanem kilóban)

2. Megszépülni
Lehet,hogy nagyon hülyén hangzik, de ahhoz,hogy elfogadjam magam, nemcsak belül, de kívül is változnom kell.
Az egyik anorexiás cikkemben megemlítettem,hogy a hajam teljesen tönkrement, és azóta se állt vissza. Elhatároztam,hogy januárba elmegyek a fodrászhoz, hogy vágasson belőle egy kicsit. Ezután nagyon szeretnék odafigyelni hajam egészségére. Szeretném elhanyagolni a sampont. Rengeteg hajpakolást találtam a neten, és izgatottan várom,hogy kipróbálhassam őket(:
És ha már sampon, térjünk ki a tusfürdőre. Egy időben érdekelt a házi szappan készítése, de időben beláttam, hogy ez nem lehetséges az én körülményeimnek. Úgyhogy abban maradtam,hogy majd egyszer veszek egy jó kis házi szappant(ezt karácsonyi vásárba kellett volna megtennem, de hát mostmár mindegy) és abból csinálok jó kis tisztálkodó szert.
Én mindig is irigyeltem azokat a tiniket, akik esténként felraknak magukra jó kis arcpakolást, közbe kilakkozzák a körmüket, és másnap friss arccal mennek ki az utcára. Nagyon szeretnék házi arcpakolásokat kipróbálni, minden nap arcmosással indítani a napot, és szép körmekkel rendelkezni,mert sajnos mindig lerágom:/
És ha már a reggeleknél és estéknél tartunk, nem ártana a napi 2 fogmosásra is rászoknom. Ugyan kerestem bio fogkrém recepteket, de őszintén megmondom, ezekben nem hiszek, arról nem beszélve, hogy ezeknek az íze is borzalmas lehet. Tehát maradok a fogkrémnél. És én most itt bevallom Nektek, ez lesz messze a legnehezebb, mert én kéthetente mosok fogat. Igen, kéthetente, és restellem is. Mert emellé a fogaim genetikája is borzalmas, és össze-vissza állnak):
Nem utolsó sorban szeretnék rászokni a bütyökvédő és a lúdtalpbetét használatára is, mert elég nagy deformitások vannak a lábamon, szintén a genetikámnal köszönhetően. Még nem érzek fájdalmakat, de jó lenne ezt műtét nélkül megúszni.

3. Egészség testileg
Ezt is már sokszor említettem, de szeretném bővebben kifejteni. Mivel az anorexia után rögtön elkezdtem az egészséges életmódot, és nem engedtem az édességeknek, az idő elteltével ezért alakultak ki a zabarohamaim, és ezért rosszabbodott a szívem állapota. Nagyon remélem, hogy csak lelki okok miatt alakult ki, de januárban el fogok menni kardiológushoz. És sajnos az sem kizárt,hogy örököltem a visszért és a cukorbetegséget. Szeretném a monitor használatát is csökkenteni,hogy ne romoljon tovább a szemem(feles szemüveget hordok).

4. Egészség lelkileg
Az egészség során a pszichés harmóniánk is megvan. Előfordul, hogy nem csak a teltség-, de az éhségérzetet se veszem észre, ami lehet,hogy inkább testi baj, de szerintem az én esetemben inkább pszichés eredetű a probléma. Ugyan szeretem az anorexiás és depressziós képeket, videókat, blogokat, de be kell látnom, hogy ez a művészi rajongás gátol a gyógyulásban. Lehető leggyorsabban akarok megszabadulni ettől a rajongástól,ahogyan az anorexiás és orthorexiás gondolataimtól is. Szeretném, ha reálisan látnám a testemet, és a személyiségemet is. Szeretnék jobb emberré válni, akit nem csak a karrier, hanem a boldogság, az élet apró örömei is lázba hozzák. Segítőkész, kedves, nyitott szeretnék lenni, és magabiztos. Le akarok szokni a  falásrohamokról, szeretném élvezni az ízeket, ugyanakkor a mértéktartást megtanulni.

5. Egészséges életmód
A fogyás után nem szeretném újra megtapasztalni a jojóefektust, hosszú távon szeretném megtartani az étkezést, és persze a tornát. Nem szeretném örökké a kalóriákat és a makrókat számolni, és az edzések menetén se szeretnék aggódni. Vágyam,hogy változatos is legyen az életmódom, és élvezzem.

+1
Listámat egy nem igazán idetartozó,mégis nagy vággyal fejezem be. Nagyon szeretnék sikeres felvételit írni. Ez nekem egy hatalmas lökés lenne az önbizalmomnak, és szeretném kijelenteni,hogy igenis megcsináltam.

Sajnálom,hogy ez a cikk nem lett a legjobb, eléggé álmos és fáradt vagyok, de semmiképp sem akartam holnaprs hagyni. Azért remélem,hogy tetszett. Nektek mi az új évi fogadalmatok? Kérlek írjátok le a kommentszekcióba. Támogassuk egymást  a célok elérésében! Jó éjszakát, sziasztok!(:

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Dolgok, amiket egészen biztosan meg fogsz érteni,ha neked is csapott a vállad

Hogy jól vagyok-e? Mondhatni...

Egy kis update